Drukbezocht Open Huis Spots on Jobs

Drukbezocht Open Huis Spots on Jobs

vrijdag 20 januari 2017

Ruim 1000 leerlingen en ouders wisten de Opera te vinden om meer te horen over de overstap naar het mbo. Een deel van deze leerlingen was al eerder met de klas langsgekomen en kwam nu nogmaals, dit keer met ouders. Een uitgebreid team van mbo- vertegenwoordigers stond hen te woord. 

Sommige van de leerlingen wist al precies dat zij de opleiding onderwijsassistent of ICT-beheerder wilde gaan volgen. Een ander deel had wel een idee, iets met Sport of iets met Zorg of naar het Grafisch Lyceum. Maar er waren ook leerlingen die echt nog geen idee hadden. Zij konden terecht bij de loopbaanadviseurs van ID College en ROC Mondriaan. Bij deze stands was het druk en werden testen afgenomen en gesprekken gevoerd. En soms schreef een leerling zich ter plekke in voor een opleiding. Alle leerlingen en ouders werden warm welkom geheten met een soep, broodjes en appelflappen.

Muurtje schilderen
Voorafgaand aan het Open Huis werden weer ruim 1800 leerlingen door de zalen geleid. Nieuwe doe-activiteiten waren onder meer reanimeren, knijpkracht testen, afvoer repareren, muurtje schilderen, ontleden van een motorblok, tasjes ontwerpen en bedrukken en het wisselgeldspel. De verdiende stickers zorgden wederom voor volle stempelkaarten. 

Bedankt
In totaal meer dan 4000 leerlingen en ouders te woord staan, dat kan alleen met goede standbemensing. De organisatie van Spots on Jobs is alle vertegenwoordigers van bedrijven en alle voorlichters, docenten en studenten van het mbo dan ook zeer erkentelijk en wil iedereen die een bijdrage heeft geleverd hartelijk danken. Graag tot ziens bij Spots 2018.

 

Bekijk de foto's >

 


twitter facebookMeer berichten


corner