Bijna 2000 jongeren op openingsdag Spots 2017

Bijna 2000 jongeren op openingsdag Spots 2017

woendag 18 januari 2017

Banden verwisselen, 3D-printen, getild worden met een tillift, een computergame hacken, afweren met een stootkussen, haar stylen, nagels lakken, taarten opmaken en opeten, bloeddruk meten, chemische proefjes, wereldquiz, knijp- en sprongkracht testen, baby verschonen. Dat en nog veel meer konden tweede- en derdejaars leerlingen doen en ervaren op de eerste dag van Spots on Jobs.

In anderhalf uur maken ruim 400 leerlingen kennis met beroepen en opleidingen. In die tijd gaan zij langs 3 zalen. Bij Veiligheid, Zorg, Welzijn, Sport en bewegen geven onder meer de HTM, Parnassia Groep en het ministerie van Defensie acte de présence. In de tweede zaal met onder andere Mode, Horeca, Economie en Toerisme zijn Albert Heijn en Hilton aanwezig. Techniek, ICT, Groen en Grafisch staan samen met Randstad Transport, Louwman en de Raad van State in de laatste zaal.

Stickers
Leerlingen voeren kleine opdrachten uit. Door een GGZ-quiz in te vullen of door een verband aan te leggen kunnen ze stickers verdienen. Met een vol stickervel verlaten ze de beurs na anderhalf uur. De uitkomsten van het beursbezoek worden in de LOB-lessen in de klas nabesproken.

Open Huis
En de leerlingen zijn nogmaals welkom. Morgen, donderdag 19 januari, zijn overdag weer 4 shifts met leerlingen. Aansluitend, van 16.30-20.30 uur, vindt het Open Huis plaats. Alle vierdejaars leerlingen uit de regio Haaglanden zijn persoonlijk uitgenodigd om, samen met hun ouders, het Open Huis te bezoeken. Dan zullen ROC Mondriaan, ID College, Wellant, Grafisch Lyceum en het HMC in groten getale aanwezig te zijn om de vierdejaars te informeren over de overstap naar het mbo. Direct aanmelden is ook mogelijk.


twitter facebookMeer berichten


corner